nagy kuria conacul nagy szotyor coșeni sfantu gheorghe

Turisztikai látványosságok

Színházak

Sepsiszentgyörgy városa Háromszék kúlturális központja, helyet adva több neves társulatnak: Tamási Áron Színház, Andrei Mureșanu Színház, M Stúdió Mozgásszínház, Cimborák Bábszínház, Háromszék Táncegyüttes.

Múzeumok és képgalériák

A Székely Nemzeti Múzeum, Székelyföld legelső múzeuma 140 éves múltjával ma a magyar nyelvterület egyik jelentős közgyűjteménye és tudományos-művelődési intézménye. További igen fontos múzeumok közt említhetjük a Csángó Néprajzi Múzeumot, Hasszmann Pál Múzeumot és az Erdővidéki Múzeumot.

A vizuális művészet kedvelőinek ajánljuk a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítóteret, az Erdélyi Művészeti Központot és a kovásznai Kádár László Képtárat.

Erődített templomok

Háromszék és Kovászna megye híres az erődített templomairól. A sepsiszentgyürgyi Református Vártemplom, Szent Imre Római-Katólikus Műemléktemplom, Nagyajtai vártemplom és a Sepsiilyefalvi református vártemplom a legfontosabb turisztikai látványosságok közé tartozik.

Borvíznagyhatalom

A Keleti-Kárpátok vulkanikus vonulata mentén, így Háromszéken is, százával vannak jelen igen magas ásványi anyag tartalmú vizek, melyek a törésvonalak mentén jutnak a felszínre. Ezek az ásványvizek ivóvízként, gyógyvízként vagy fürdőként hasznosulnak.

Borvízforrást utak mentén, az erdő szélén, vagy tisztáson is találhatunk, Kovászna fürdővároson is több forrás lelhető fel; ivóvízként is palackozzák, de gyógyvízként is kifejtik jótékony hatásukat (Malnaș – Aqua Telluris, Regina – Benkő, Vâlcele – Előpatak).

Természetjárás

Háromszék leglátogatottabb helyei közé tartoznak: Csomád-Bálványos természetvédelmi terület, Rétyi nyír, Vargyas-szoros természetvédelmi terület.

További információkért kérjük látogasson le a visitcovasna.com weboldalra!