nagy kuria conacul nagy szotyor coșeni sfantu gheorghe

Atracții turistice

Teatre

Orașul Sfântu Gheorghe este centrul cultural din Trei Scaune, oferind loc pentru mai multe ansamble de exemplu: Teatrul Tamási Áron, Teatrul Andrei Mureșanu, M Studio – Teatru dans, Teatrul de Păpuși Cimborák și Ansam­blul de Dansuri „Trei Scaune”.

Muzee și Galerii

Muzeul Naţional Secuiesc, primul muzeu din Secuime, este una dintre colecţiile publice şi instituţiile culturale reprezentative pentru comunitatea maghiară din România. Muzeul Etnografic Ceangăiesc, Muzeul Haszmann Pál, Muzeul Depresiunii Baraolt sunt deasemenea muzee importante.

Spaţiul Expoziţional de Artă Contemporană MAGMA, Centrul de Artă din Transilvania și Casa de Arcade sunt destinațiile turiștilor care vor să se obține o perspectivă mai adâncă asupra artei contemporane din Ținutul Secuiesc.

Biserici fortificate

Județul Covasna este renumit pentru bisericiile fortificate. Biserica Reformată Fortificată din Sfântu Gheorghe, Biserica fortificată Romano-Catolică Sfântu Emeric din Ghelința, Biserica fortificată din Aita Mare și Biserica fortificată din Ilieni sunt cele mai importante atracții turistice.

Tărâmul apelor minerale

Datorită activităților post-vulcanice de-a lungul lanțului estic al Carpaților Răsăriteni, în județul Covasna izvoresc sute de izvoare de apă minerală. Acestea pot fi folosite atât pentru cură internă, cât și pentru cură externă, sau pot fi băute ca simplu apă de masă.

Găsiți ape minerale izvorând de-a lungul drumului, sau în stațiunile Covasna, Balvanyoș; ape medicinale îmbuteliate (Malnaș – Aqua Telluris, Regina – Benkő, Vâlcele) sau folosite în balneoterapie.

Activități în natură

Cele mai importante destinații turistice în județul Covasna sunt: Ciomad-Balvanyoș, Mestecănișul de la Reci, Rezervația naturală Cheile Vârghișului și Tinovul Apa Roșie.

Pentru mai multe informații vizitați siteul visitcovasna.com